Șnițele de porc

 Cred ca toata lumea știe cum se fac șnițelele clasice:carne + faină+ ou + prajit in ulei.

Astazi vreau să vă arăt cum se fac la noi șnitelele de porc.





Se pot servi cu orice.Sunt și aperitive nelipsite de pe mesele de sarbatoare.


Este o rețetă învățată chiar pe la început.



Ingrediente:

Șnitele:
- 1 kg carne de porc(mușchiuleț,pulpă de porc)
-3-4 ouă
-făină
-pesmet
-sare și piper după gust
-ulei pentru prăjit
Piure:
-1 kg cartofii
-250 ml lapte
-sare după gust


Mod de preparare:

Tăiem carnea în felii. 
O batem cu ciocanul de șnitele pe ambele părți.

Le condimentăm cu sare și piper.

Batem ouăle cu sare și piper .

Făina se condimentează cu sare și piper,amestecăm bine .Pesmetul la fel. 





Trecem bucățiile de carne prin făină.




Se trec prin ouăle bătute.



La final se tăvălesc prin pesmet




Se prăjesc în ulei incins pe ambele parții.

Se scot pe șervețele absorbante. 



Se servesc cu piure și muraturi.

Piure: Curatam cartofii,îi taiem in cubulete .Se pun la fiert în apă rece și sare după gust.

Când sunt fierți se scurg de apa.Se zdrobesc cu zdrobitoarea de cartofi.

Se pune laptele și se amestecă.Condimentăm cu sare.



Poftă bună!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI