Chec simplu

 O reteta simpla unde NU avem nevoie de cantar. 

Reteta de azi este perfecta pentru mamici si copii începători în ale bucătăriei. 

Este o reteta simpla, economica si de mare efect. 

Cred ca e dintre primele retete facute de mine de cand eram mic. 

Cand eram mic eu si sora mea o ajutam pe mama la acest chec. 

Culoarea a fost data de ouale de casa.






Pt un chec avem nevoie de 

-6 oua

-6  linguri zahar

-o lingurita praf de copt

- optional 2 plicuri zahar vanilnant

-un praf de sare


6 linguri+o 1/2 lingura faina alba de grau



(Eu am facut 2 checuri) 

Se separa ouale. Albușurile se bat cu sarea pana au făcut bule. 




Adaugam vanilia si jumatate din cantitatea de zahar treptat. Batem pana avem o bezea tare si lucioasa. 






   Gălbenușurile se bat cu restul de zahar pana s-a topit zaharul si are consistenta de o crema. 



Peste galbenusuri adaugam putina bezea si amestecam cu miscari de sus in jos. Apoi adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri. 






Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt. 

Adaugam treptat peste ouale amestecate.Amestecam cu miscari de sus in jos cu o spatula. 





Se pune in tava. 




Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitori.(180 grade Celsius 30-35 minute).

Pofta bună!






Comentarii

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI