Cornulețe fragede

Cornulețe sunt un desert nelipsmt de la zilele de sărbătoare sau orice zi.

Reteta de azi este una simpla si avem nevoie de cateva ingrediente pentru a le  prepara. 

Sunt fragede de la combinatia dintre untura si otet. Nu contin oua. 

Untura se poate înlocui cu unt (82%) sau margarină.

Daca folosim margarina si apa obtinem cornulețeli de post asa cum era reteta veche de familie. 

Eu am multe retete de cornulete. Restul retetlor le gasiti dacă apăsați pe aici

Este o reteta rapida și se prepara intr-o ora sau o ora si ceva. Se poate implica toata familia in prepararea ei. 





Ingrediente :

-250 grame untura

-150 grame zahar

-un praf de sare

-un plic praf de copt

-2 plicuri zahar vanilat

-o lingura de otet 

-7 linguri de apă(sau lapte) 

-500-550 grame făină



Umplutura :

- 400 grame dulceata sau 250 grame rahat

Garnisit :

-100 grame zahar pudra vanilat

Mod de preparare :

1.Amestecam untura impreuna cu faina pana obtinem un nisip ud. 

2 Adăugam restul ingredientelor si amestecam pana obtinem un aluat omogen si ca o plastelina. 




3.Se intind foi si se decupeza patrate sau triunghiuri. Adaugam umplutura(jumătate de lingurit de dulceata) sau o bucatica de rahat.Rulam. 

4.Se pun in tava. Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade  pentru 20-30 de minute.

5. Se scot din tava si se pudrează cu zahar pudra vanilat. 

Pofta bună!



Daca testati reteta va astept cu pareri in comentarii sau in grupul de Facebook Ready?Cucinare. 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI