Cornulete fragede

 Reteta perfecta pentru proaspetele perechi de căsătoriti sau copii.

Este o reteta super simpla cu ingrediente simple și accesibile. 

Sunt fragede si sunt foarte bune a doua zi. 

Se prepara foarte simplu. 

Fragezimea lor o sa ne-o da untul gras(minim 80% grasime).



Pe blog se gasesc si cornulețe a la buni, cornuletele mamei si o reteta de cornulețe cu nuca.

 Apasati pe aici pentru a vedea retetele. 



Ingrediente :

-un pachet de unt sau o lg untura+un pachet de margarina

-3 gălbenușuri

-un praf de sare

-150-200 grame zahar

-1 plic praf de copt

-2 plicuri de zahar vanilinant

-2-3 lg lapte

-500-550 grame de făină

Umplutura

-dulceata preferata

-150 grame rahat

Garnisit:

-zahar pudra vanilat



Mod de preparare :

Se amesteca untul impreuna cu faina pana are faina consistenta de nisip ud. 



Adaugam restul ingredientelor si framantam  pana avem un aluat ce se desprinde de pe maini. 



Se pune aluatul in folie alimentara si se tine la frigider minim 30 de minute. 


Se ia o bucata de aluat si se intinde pe blatul presarat cu faina. Se tau triunghiuri sau dreptunghiuri. Se pune umplutura(o lingurita de dulceata sau rahat taiat bucati). 

Se coc la 170 grade celsius pana sunt rosite. 





Se scot din cuptor si se pudrează cu zahar pudra vanilat. 


Pofta bună! 





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI