Paste cu ton

 Reteta de azi este una simpla, simpla.

Este o reteta proprie care se poate prepara super rapid daca avem borcanelul magic cu sos pentru paste facut de toamna. 



O sa va las mai jos reteta la acest Sos:

Sos pentru paste:


Prepararea:Spalam morcovi, ardei, rosiile si busuiocul. Curatam ceapa si morcovi. Ardei se curata de cotor si venute. Roșiile se trec prin masina pentru rosii.

Se toaca legumele. Se pun toate ingredientele intr-o oala si amestecam. Lasam sa scadă pana are consistenta dorita. Eu l-am lasat pana au fost fierte legumele si a scazut la jumătate. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Se pune in borcanele spalate si uscate. În fiecare borcan punem cate o frunza de busuioc. Acoperim cu capacul si il dam la duns(punem apa intr-o oala si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba punem borcanele). Se lasa la duns cam o jumătate de ora. Lasam sa se răcească si le depozitam in camara sau beci.

Revenind la reteta de azi care se prepara rapid. Merg foarte bine pentru iubitorii de paste si pește. 

Ingrediente: (4portii)

-400 grame paste(eu am avut penne)

-200-250 grame ton din conserva cu ulei(merge si cea in bulion)

-200 grame sos de paste(sau o ceapa mica, un morcov, jumătate de ardeu gras)

-200 ml bulion(daca nu aveti sos de paste puneti 400 ml bulion) 

-sare si piper dupa gust

- putin ulei (o lingurita - dacă avem sosul facut, 2 linguri daca il facem pe loc) 

Mod de preparare :

Fierbem pastele in apa care fierbe cu sare.

Sosul:

Varianta cu sos de paste facut:

Punem intr-o cratita tonul cu tot cu ulei si lingurita de ulei. Amestecam pana e caldut si adăugăm sosul de paste si bulionul. Lasam sa fiarba cam 5 minute. Condimentam. 



Varianta cu legume. 

Punem uleiul la încins. Cand e încins adrugam legumele si le calim. Cand sunt aproape calite adaugam tonul. Amestecam bine. Stingem cu bulion. Fierbem 5 minute. 


Cand pastele sunt fierte le amestecam cu sosul. Servim.

Daca nu tinem post adaugam parmezan. 

Pofta bună! 

 






Comentarii

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI