Va spuneam de Crăciun despre aceasta prajitura.
Este o rețetă de la mine din zona.
Se prepara foarte repede. Daca avem si putin ajutor de la cei mici.
Avem o crema simpla simpla, 2 foi albe si rondele cu cacao.
Este o reteta simpla si o poate face oricine chiar si domni pentru a impresiona persoana iubita.
Se numeste prajitura cu ochii din cauza rondelelor de cacao din mijloc si a celor 2 foi albe plus o crema alba(o budinca diferita)
Mod de preparare :
Foi:
Se amesteca toate ingredientele de la foi(fara cacao) pana obtinem un aluat omogen, o sa se desprinda de maini si de bol.
Se impatarte in 3 parti egale. 2 parti se lasa albe. Se intind foi(30*20cm)
Se coc pe dosul tavi, pe hartie de copt la 200 grade aproximativ 10-13 minute pana se înroșesc.
A 3 - a parte de aluat se amesteca cu cacao.
Se intinde foiae si se decupează cu paharul rondele.
Se coc in tava la 200 grade vreo 15-20 minute.
Se lasa foile si rondele sa se răcească .
Intre timp facem crema.
Amestecam faina, zaharul si 100 ml lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam faina. Se amesteca cu telul.Se lasa pana are consistenta de budinca si a dat cateva clocote. Crema calduta se amesteca cu untul sau margarina la temperatura camerei adăugata treptat.
Asamblare :
Foaie-crema-rondele-crema-foaie-crema-cocos.
Acoperim cu folie si lasam sa se inmoie foile minim 6 ore.
Pofta bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu