Rulada cu crema de ciocolata

 Vă ziceam de Crăciun ca bunica facea rulada. Asa ca azi a venit rândul ei.

Rulada se prepara super rapid daca avem un mixer.

Am modificat blatul adaugand cacao. 

Si am schimbat si crema cu  ce se umplea cu Nutella. 

Ingredientele sunt simple și accesibile. 


Ingrediente pentru o rulada :

Blat :

-5 oua

-5 linguri de zahar

-3 linguri de faina

-2 linguri de cacao

-2 plicuri de zahăr vanilat

-un praf de sare

-optional:un varf cutit de praf de copt

Crema:

-200-250 grame Nutella

Sau:

Crema originala:

-un pachet de unt sau margarina

-o cana de zahar

-3 linguri cacao

Mod de preparare 

Blat:

Se separa ouale. Albușurile se bat cu un praf de sare si zaharul treptat pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

Gălbenușurile se amesteca cu zaharul vanilat pana si-au dublat volumul.


In gălbenușuri adaugam o treime din albușurile batute spuma tare. 


Amestecam de jos in sus cu o spatula. Continuam tot asa pana terminam bezeaua.

Adaugam cacao si praful de copt. Si amestecam cu mișcări de jos in sus(de impaturire).


La final adaugam treptat făina. Amestecam cu mișcările de impaturire. 


Se pune in tava de la aragaz si il coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade 6-10 minute. Testam cu o  scobitoare(scobitoarea trebuie sa fie curata).





Se scoate pe o hartie curata de copt si se rulează. Se lasa sa se răcească complet. Cand e rece se derulează si se umple cu crema. 
Crema se prepara foarte simplu:Spumam untul cu zaharul pana e o crema si e topit zaharul. Adaugam cacao si mai mixam putin. Eu aveam nutella începuta in frigider si am umplut cu ea. 




Se lasă o ora la rece apoi se poate taia si servi. 
Pofta bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI