Vă ziceam de Crăciun ca bunica facea rulada. Asa ca azi a venit rândul ei.
Rulada se prepara super rapid daca avem un mixer.
Am modificat blatul adaugand cacao.
Si am schimbat si crema cu ce se umplea cu Nutella.
Ingredientele sunt simple și accesibile.
Ingrediente pentru o rulada :
Blat :
-5 oua
-5 linguri de zahar
-3 linguri de faina
-2 linguri de cacao
-2 plicuri de zahăr vanilat
-un praf de sare
-optional:un varf cutit de praf de copt
Crema:
-200-250 grame Nutella
Sau:
Crema originala:
-un pachet de unt sau margarina
-o cana de zahar
-3 linguri cacao
Mod de preparare
Blat:
Se separa ouale. Albușurile se bat cu un praf de sare si zaharul treptat pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Gălbenușurile se amesteca cu zaharul vanilat pana si-au dublat volumul.
In gălbenușuri adaugam o treime din albușurile batute spuma tare.
Amestecam de jos in sus cu o spatula. Continuam tot asa pana terminam bezeaua.
Adaugam cacao si praful de copt. Si amestecam cu mișcări de jos in sus(de impaturire).
La final adaugam treptat făina. Amestecam cu mișcările de impaturire.
Se pune in tava de la aragaz si il coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade 6-10 minute. Testam cu o scobitoare(scobitoarea trebuie sa fie curata).
Se lasă o ora la rece apoi se poate taia si servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu