Șnițele de soia de post

 Pentru un pranz rapid sau o cina ușoara sau o gustare atunci cand tinem post reteta de azi este perfecta.

Este o reteta standard de snitele. Doar ca inlocuim ouale cu mustar si apa minerala.

 Este o reteta simpla, rapida, gustoasa. 

Se pot servi simple, cu ketcup sau mujdei de usturoi, cu o salata din castraveti sau ce va place. E o reteta de post minunata, de care sper sa va bucurati!!!


 



Ingrediente:

Pentru bucatile de soia:

-1 pachet snitele de soia (100g)

-o lingurita sare

-putina vegeta

- piper si usturoi granulat dupa gust

Pentru crusta:

- 6 linguri faina

-2 linguri mustar

-sare, piper

-100 ml  apa minerala 


Extra:

-pesmet

 Pentru șnițelele mele cu soia, am ales ca modalitate de rehidratare pentru soia fierberea feliilor în 2 litri de apă cu 1 linguriță de sare, 1 linguriță de piper, 1 linguriță de vegta  și 1 linguriță de piper. Soia se fierbe 15 minute după ce dă apa în clocot, până când feliile de soia se înmoaie, apoi de pun la scurs într-o strecurătoare.

După ce am fiert feliile de soia și le-am pus la scurs, punem uleiul pentru prăjit într-o tigaie la încins.


În timp ce uleiul se încinge, pregătim amestecul ce va forma învelișul șnițelelor. Într-un castron se pun 2 linguri de muștar, 100ml de apă minerală, un praf de sare și 6 linguri de făină. Se amestecă bine ingredientele folosind un tel, până când se obține un amestec omogen de consistența unui aluat mai gros de clatite. 


Se scufundă câteva felii de soia în amestecul de făină cu muștar, apoi prin pesmet. Se pun la prăjit în tigaie.







Se lasa 2 - 3 minute pe fiecare parte, , apoi se scoate cu ajutorul unei spatule și se pune la scurs pe un șervețel de hârtie care va absorbi excesul de ulei.





Pofta bună!

Va astept in grupul de Facebook Ready?Cucinare

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI