Ciorbă de cartofi

Astazi va prezint varianta mamei de ciorba cu cartofi.

Este o reteta de familie, putin modificăta. 

Se făcea cu un  rântaș din putin ulei, 2 lg faina . Se prajea faina in ulei si stingem cu  bulion si ciorba.


Ingrediente :

-1 kg cartofi

- 2-3 morcovi

-o telina mica

- un ardeu gras sau 2 lg pasta de ardei

-o ceapa

-400 ml bulion

-350-400 grame smântână

-  pătrunjel tocat

-slanina sau gusa de porc sau carne de porc afumata



Mod de preparare :

Spalam legumele si le curățam de coajă. 

Morcovi, ceapa si telina le tocam cu un cutit bucati mici sau le tocam cu blenderul



Se pun 4-5 litri de apa si se pun legumele tocate si slanina taiata bucati. 
Intre timp taiam cartofi cubulețe. 

Cand sunt fierte legumele adaugam cartofi. 
Lasam sa fiarbă. 
Cand sunt fierte cartofi, amestecam smantana cu bulionul. 


In smantana adaugam treptat 5-6 polonice de ciorbă si amestecam bine. 




Se adauga in ciorba si lasam sa fiarba 6 minute. Adaugam pătrunjelul tocat. 


Optional :Adaugam tarhon sau leuștean taiat. 

Servim cu ceapa sau ardei  iute.





Servită cu ardei iute


Varianta cu tarhon



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI