Fursecuri sarate


Se apropie cu pasi repezi Paștele si vacanta de primavara. 

Atunci aceste fursecuri o sa fie pe lista de activitati. 

Se prepara foarte simplu si sunt fragede din prima. 

Se pot servi la gustare sau la un film bun. 


Recomand sa-le pastrati intr-o cutie închisa ermetic sau o pungulita sau acoperiti cu o folie alimentara. 

Eu am copt 2 tavi(de aragaz) din ingredientele de mai jos.



-125 grame unt sau margarină (eu am pus 100 grame unt si 25 grame untură) la temperatura camerei 

-1 albuș de ou

-100 ml ulei

-o lingura zahar

- o lingura sare

- o lingura otet de mere sau otet de 9 grade

-400-500 grame faina



Pt uns:

-1 galbenus+1ou

-seminte de susan

Mod de preparare

Se spumeaza untul impreuna cu sarea si zaharul.



Se adauga albusul de ou si mai mixam putin.



Adaugam uleiul si oțetul. Amestecam toc cu mixerul.



Adaugam faina 400 de grame si amestecam cu mixerul(folosim carligul pt aluat). La nevoie mai adăugăm faina. Il scoatem din bol si formam o bila de aluat.




Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini sau planul de lucru. 

Ideal ar fi sa dam aluatul 30 minute la frigider.

Dupa timpul de așteptare scoatem aluatul de la frigider. 

Incingem cuptorul la 180 grade. 

Se intinde o foaie  si se decupeaza cu formele preferate.





Se pun in tava tapeta cu hartie de copt. Se ung cu galbenusul (ramas)si oul batute bine. Se presara dupa plac si gust susan.




Se coc la 180 grade aproximativ 10-15 minute(depinde de cuptorul fiecaruia). 

Pofta bună! 




 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI