Mazărea este consumată și în zilele de post chiar și în zilele cand nu tinem post.
Se poate servi cu chiftele,ou ochi ,pâine prajită.
Rețeta de azi este una dintre preferatele familiei mele.
Dacă aveți mazăre la borcan sau conservă și nu vreți să faceți salată de boeuf atunci rețeta de azi este perfectă.
Se poate consuma la prânz sau cină.
Ingrediente:
-un borcan mare de mazăre(680 grame ) sau 500 grame mazăre congelată
-o ceapă mare
-3-4 morcovi
- 2 linguri pastă de ardei sau o jumătate de ardei gras sau Kapia
-300-350 ml bulion
-sare , piper,cimbru și marar dupa gust
-2-3 linguri ulei
-100-150 ml apă
Mod de preparare:
1.Scurgem mazărea din borcan sau decongelăm mazărea dupa instrucțiunile de pe ambalaj. Curățăm legumele și le tăiem după preferință sau le tocăm cu robotul de bucătărie.
2.Încingem uleiul. Adăugăm ceapa, morcovi și le călim .Dacă punem pastă de ardei o adăugăm după ce am calit legumele. Dacă folosim ardeu proaspăt îl călim și pe el.
3.Adăugăm mazărea, apa și bulionul. Acum e momentul să condimentăm cu sare și piper.Amestecăm foarte bine și lăsăm să mai scadă din sos .(nu chiar tot)
4.La final adăugăm cimbrul și mararul , mai lasam maxim 2 minute la foc mic.Apoi servim.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu