Palanet ca pe la Bistrița

Palanetele sunt foarte usor de facut, cu ingrediente accesibile si simple. 

Este o reteta de post. 

Daca aveti un robot de bucatarie e perfect pentru reteta de azi. Procedam la fel si daca frământam la. mana. 

Se pot servi cu dulceata sau sunt perfecte pentru a fi facute sandwich sau servi cu mancarea gatita in loc de paine. 

Pentru o varianta mai dietetica puteti inlocui faina alba cu faina nergra sau de secară. 

Este o reteta ce o facea si bunica si le cocea mai ales vara pe cate o frunza de varza la usa cuptorului de caramida. Doamne cate amintiri placute. 

Se mananca ca painea calda.

Se pot umple cu branza sau varza sau de ce nu mere.Dar atunci  o sa le numim placinte pe lespede sau simplu placinte. 

Un mic pont :Recomand apa minerala pentru ca o sa iasa mai pufoas aluatul. 




 Aluat:

-1 kg faina

-100 ml apa calduta

-450-550 ml apa minerala (merge si plata la temperatura camerei) 

 - o lingurita de drojdie uscata

-o lingurita de zahar

-2 linguri ulei

-o lingurita cu varf desare

Se face o maia din 25 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar, apa calduta si o lingură de faina. Se lasă la activat 15 minute. 

    În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua, apa minerala cât cuprinde si se frământă un aluat . La final se adaugă 2 linguri de ulei si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit.

Dupa ce a dospit aluatul se fac bilute. Intindem cate o biluta de aluat pe masa infainata intr-un cerc de forma dorita.

Incingem lespedea sau o tigaie. O ungem cu ulei si punem palanetul format. Il coacem pe ambele părți. Procedam la fel cu fiecare.

Le punem pe o farfurie sau un dog.

Pofta bună! 

Nu uitati daca va plac retetele mele va aștept pe grupul de Facebook. Ma gasiti ca 

Ready?Cucinare sau pe Instagram octaviankitchen. 





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI