Palanetele sunt foarte usor de facut, cu ingrediente accesibile si simple.
Este o reteta de post.
Daca aveti un robot de bucatarie e perfect pentru reteta de azi. Procedam la fel si daca frământam la. mana.
Se pot servi cu dulceata sau sunt perfecte pentru a fi facute sandwich sau servi cu mancarea gatita in loc de paine.
Pentru o varianta mai dietetica puteti inlocui faina alba cu faina nergra sau de secară.
Este o reteta ce o facea si bunica si le cocea mai ales vara pe cate o frunza de varza la usa cuptorului de caramida. Doamne cate amintiri placute.
Se mananca ca painea calda.
Se pot umple cu branza sau varza sau de ce nu mere.Dar atunci o sa le numim placinte pe lespede sau simplu placinte.
Un mic pont :Recomand apa minerala pentru ca o sa iasa mai pufoas aluatul.
Aluat:
-1 kg faina
-100 ml apa calduta
-450-550 ml apa minerala (merge si plata la temperatura camerei)
- o lingurita de drojdie uscata
-o lingurita de zahar
-2 linguri ulei
-o lingurita cu varf desare
Se face o maia din 25 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar, apa calduta si o lingură de faina. Se lasă la activat 15 minute.
În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua, apa minerala cât cuprinde si se frământă un aluat . La final se adaugă 2 linguri de ulei si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit.
Dupa ce a dospit aluatul se fac bilute. Intindem cate o biluta de aluat pe masa infainata intr-un cerc de forma dorita.
Incingem lespedea sau o tigaie. O ungem cu ulei si punem palanetul format. Il coacem pe ambele părți. Procedam la fel cu fiecare.
Le punem pe o farfurie sau un dog.
Pofta bună!
Nu uitati daca va plac retetele mele va aștept pe grupul de Facebook. Ma gasiti ca
Ready?Cucinare sau pe Instagram octaviankitchen.
Comentarii
Trimiteți un comentariu