Prajitura cu cirese

 Reteta de azi este una simpla și accesibila. 

Se poate prepara cu orice fructe din compot sau înghețate. 

O sa fie iubita de toata lumea. 

Este perfecta pentru o gustare sau desertul din weekend. 


Blat(tava 30*20cm)


-6 ouă 

-o cană zahăr 

-o cană făină 

-jumătate cana de ulei

- 1 plic praf de copt

-un borcan de cirese (800grame)

-2 linguri de faina pentru cireșe

- optional : arome(esență vanilie, scorțișoară, zahar vanilat, zahăr cu aromă de scorțișoară) 

-un praf de sare



1.Strecuram cireșele de compot sau putem sa dezghetam cirese înghetate. Se scot sâmburi. 

2.Gălbenușurile se freacă, ca o maioneză cu uleiul. 

3. Albușurile se bat spumă tare împreună cu sarea și zahărul si vanilia.

3.Se amestecă albușurile cu gălbenușurile, se adaugă praful de copt și făina. Amestecam cu mișcări de sus în jos.Se pune blatul in tava tapetata .





(compozitia la final) 



4.Se adauga cireșele fara samburi date prin cele 2 linguri de făină.





5.Se coace la foc potrivit până trece testul scobitorii. 

Pofta bună!




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI