Prajitura de azi este una veche, simplă și accesibilă.
Se prepară foarte simplu și foarte rapid.
Este o prăjitură pentru o tavă mică sau o tavă de cozonac .
Rețeta de astăzi este una de post.
Pe blog mai am 2 rețete cu mere(click pe cuvântul albastru)
Ingrediente :
-5 linguri de făina
- 5 linguri de griș
- 3 linguri de zahăr
Mere:
-3 mere mari sau 5-6 mere mici
-3 linguri zahăr
-scorțișoară după gust
Ultimul strat:
-puțină margarină (sau unt dacă nu ținem post)
Se amestecă făina împreună cu grișul și zahărul (3 ling). Merele se curăță de coajă și se amestecă cu restul de zahăr și scorțișoară. Daca merele sunt foarte dulci puteți omite zahărul.
Tapetăm o tavă mică cu hârtie de copt si peste adaugam o treime din amestecul de mai sus ,apoi o treime din mere .Continuam tot asa pana avem cate 3 straturi. Deasupra se pun fâși tăiate subțiri de margarină .Se pune in cuptorul incins l80 grade pana s-a topit toata margarina si nu se mai vad particule de făină. Cand o scoatem din cuptor se lasa putin la racit apoi se pune pe un tocator de dimensiunea tavi si asa se răstoarnă.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu