Chec dna Mariana

O rețetă simplă și foarte ușor de făcut.

Rețeta de azi este primită de la o persoană dragă mie. Doamna Mariana Suciu are retete foarte bune și explicate. I mulțumesc pentru rețelele trimise. Sunt foarte bune și cu o reușita garantată. Pe blog găsiți si Tortul Pax (o rețetă foarte bună). 

O gustare perfectă, simplă și accesibilă. Perfectă pentru pachetul de la birou sau pentru o aniversare. 

Despre checul de azi rețeta esti mai jos. 

Pe blog mai găsiți și alte rețete de la Chec simplu, Checul de la o  nașa  de a mea, Chec 2020 și Pandișpan cu cacao de post.  Restul rețetelor de chec le găsiți aici

Revenim la rețeta de azi. Este perfectă pentru cafeaua de dimineață sau langa un ceai sau o cană de lapte cu cacao. 



Rețeta pentru un chec este mai jos. Eu am dublat cantitatatea pentru doua checuri. 

    - 2 ouă 

-200gr zahăr

-100 ml ulei

- 200 ml lapte

-250 gr faină

-un praf de copt

-un praf de sare

-arome după gust( vanilie, coajă de lămâie, coajă de portocale)


(2 checuri-dublu ingrediente)

 Se bat ouăle cu zahărul, sarea și aromele până se topește zahărul. 




Se adaugă uleiul, laptele si mixăm. 





La final adăugam făina cu praful de copt.(treptat amestecăm cu spatula cu mișcări de sus în jos). 



Punem compoziția obținută în tăvile de chec pregătite in prealabil.(tapetate cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și făină). 

Oprim putin din compoziție pe care o amestecăm cu cacao și turnăm peste compoziția din tăvi. (eu am pus cacao dar la unul) 

Se mai pot pune stafide, miez de nucă, bucăți de ciocolată.



Se coc în cuptorul preîncălzit până trec testul cu scobitoarea.





Poftă bună 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI