Ciorba de pui mulți cum i ziceam când eram mic este una dintre favoritele mele. În orice variantă. Este o ciorbă ce ține de saț în zilele reci sau calde.
Este foarte simplu de făcut și ingredientele sunt simple și accesibile.
Este o rețetă învățata de bunica.
Ingrediente:
-500 grame fasole sau 1 kg de fasole
-o ceapă
-3 morcovi
-un ardei kapia sau 2 linguri de pasta de ardei
-500 ml bulion
-2 linguri de făină
-2 linguri de ulei
-apă în funcție de câtă ciorbă dorim
-o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit
Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).
Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovii rondele si ardeiul taiate bucatele , adaugam cimbrul , o foaie de dafin, sare si piper
Separat, calim ceapa in putin ulei apoi adaugam făina și o gătim puțin.Adăugăm bulionul, 2 polonice de apă călduță și lăsăm să fiarbă bine până se înmoaie.
Cand fasolea este fiarta, adaugam bulionul cu ceapa si mai dam un clocot.
Adăugăm pătrunjel și tarhon din borcan după gust.
Poftă bună!
.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu