Ciorba de pui a la grec

 Ciorba de azi este una simplă și foarte bună pentru zilele ploiose sau la masa de duminică.

Rețeta de azi îi aparține unei persoane dragi mie adică doamnei Stoleru Daria. Vreau să-i mulțumesc pentru această rețetă și nenumaratele retete trimise.

Toata familia iubește aceasta ciorbă. Este o rețetă cu legume dar și carne dreasă cu smântână și servită cu pătrunjel din belșug.



Ingrediente :

-2 bucăți de piept de pui

-2 bucăți de pulpe fără piele

-2-3 morcovi +1 morcov pentru fața ciorbei

-o rădăcinia de pătrunjel

-un ardei kapia

-o ceapă

-o țelină mică

-200 grame smântână

-apă fierbinte în funcție de câtă ciorbă dorim să facem

-patrunjel verde din belșug

-sare după gust

-vegeta dupa gust

-piper (mie imi place să îl pun)

-2 gălbenușuri (mai pun, dar rețeta este fără)

-150 ml ulei aproximativ 

-lămâie pt servit

-ardei iute pt servit(mie imi place)

-tarhon din borcan (Optional-eu imi pun in farfurie)

Mod de preparare :

Curățăm legumele, le spălăm. Apoi le tocăm sau le trecem prin robotul de bucătărie. 

Încingem 100 ml  ulei într-o oală (restul de 50 ml este pentru a cali morcovul pentru fața ciorbei). 

Adăugăm legumele tăiate peste uleiul încins și le călim foarte bine cu vegeta. Peste  adăugăm apa fierbinte și carnea de pui. Când a fiert carnea si legumele, oprim focul și scoatem carnea, se lasă puțin la răcit și se taie cubulețe. 

Se pune carnea înapoi în oală. 

Peste smântână punem ciorbă și amestecăm energic. (Daca punem gălbenușuri amestecam smântâna cu ele prima data apoi turnam din ciorba). Trebuie să aducem smântână la aceeași temperatură cu ciorba din oală. 

Se pune smântână in oala si mai amestecăm puțin. Adăugăm pătrunjel verde tocat, vegeta, sare si piper după gust. 

Fața ciorbei:Radem morcovul și-l punem intr-un vas mai mic cu restul de ulei. Îl calim 1 minut. 

Se adauga morcovul în ciorbă. 

Servim cu lămâie, ardei iute, tarhon. 





Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI