Cornulete de post

 Rețeta de astazi este una de post și apreciată de toată familia. 

Sunt putin mai complicrt de realizat(partea cu framantatul) dar nu e chiar asa de greu până la urmă cu puțin ajutor sau un robot de bucătărie. 

Este o rețetă cu ingrediente accesibile și mereu prin casă. 

Se pot umple cu silvoi(dulceata de prune), rahat sau dulceață amestecată cu nucă măcinată. 



Pe blog am mai multe rețete de cornulețe (Cornulețele mamei, Cornulețele bunicii, cornulețele cu nucă și 2 rețete de Cornulețe fragede). 

Eu am folosit o cană de 250 ml. 

Ingrediente :

Aluat:

-2 căni ulei

-1 cană apă călduță 

-5 lg. zahăr 

-25 g drojdie proaspătă sau un plic de drojdie uscată 

-făină cât cuprinde ( între 1 - 1,5 kg )

- un praf de sare 



Pentru umplutură:

-dulceață un borcan de 400 grame

Sau

-rahat  500 grame

Sau 

200 grame dulceață 

250 grame rahat 

Garnisit:

-zahăr pudră 

Mod de preparare:

1.O mână de făină se amestecă cu drojdia, puțină apă călduță(2 linguri) și  o lingură de zahăr. Se lasă la activat 15 minute. 


2.Când e activată drojdia o punem in făină(1 kg) împreună cu zaharul, restul de apă și amestecăm cu lingura de lemn. 

3.Turnam treptat uleiul si framantam cu mâna pana obtinem un aluat ce nu se lipeste de bol și mâini. 

4.La final punem sarea si mai frământăm un minut.

5.Lasăm la dospit aluatul acoperit cu un dos de cânepă o jumătate de oră între 2 pernesau la loc călduț . 









6.După dospire se întind foi și se taie pătrate sau triunghiuri.  Se pune dulceață(o linguriță pentru un cornuleț) . Se formează cornulețe. Se pun în tavă și se coc la foc potrivit.
Procedăm la fel până terminăm tot aluatul. 







Calde se dau prin zahăr pudră. 




Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI