Covrigei si saratele

 O reteta simplă și accesibila pentru oricine.

Mulțumesc mult pentru rețetă de azi mătușii Nuțica.


Eu am găsit rețeta de covrigei și din acest aluat am facut și sărățele.

Ingredientele sunt foarte puține.

-200 g cascaval ras sau brânză de vaci

-250 g untura sau margarina (puteti pune 200 g unt si 50 g untura )

-15 g drojdie proaspătă

-200 ml lapte 

-1 ou intreg

-500 g făină 

-un praf de sare 

-o linguriță de zahăr 

Pt uns :

-2 ouă 

-sare, chimen, mac, susan

Dizolvam drojdia in lapte si zahar. Se amesteca cu restul ingredientelor(sarea la final se adauga) apoi framantam pana obtinem o coca omogena.  

O lasam sa dospeasca o ora.

Apoi se intinde in foaie subtire, se taie bastonase sau cu formele de biscuiti sau  daca aveti forma puteti decupa covrigei.

Se ung deasupra cu ou si se presara mac, chimen, sare sau susan.

Se coc la 170 de grade Celsius timp de 15-20  minute.








Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI