Focaccia este o pâine italiană cu ierburi aromatice.
Pizza este foarte apreciată la mine în familie.
Am avut o conservă de ton prin cămară si am zis sa fac o pizza.
Dintr-un aluat am facut o focaccia în tava de 30*20 și o pizza în tava de cozonac.
Pe blog am 4 rețete de pizza.
Aluat:
-500 g faina
-350 ml apa calduta
- o lingurita de drojdie uscata
-o lingurita de zahar
-2-3linguri ulei de măsline
-un praf de sare
Se face o maia din 15 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar si o lingură de faina. Se lasă la activat 15 minute.
În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua, apă călduță și se frământă un aluat . La final se adaugă 2 linguri de ulei si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit minim 2 ore la loc călduț.
După dospire luăm jumătate din aluat cu mâinile și il întindem în tavă (30*20).Mai punem puțin ulei.
Presarăm rozmarin, cimbru, ienibahar,susan, piper și sare.
Lasăm la dospit încă 20 de minute în tavă.
Se coc la 200 de grade Celsius aproximativ o oră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu