Focaccia și Pizza cu ton

Focaccia este o pâine italiană cu ierburi aromatice. 

Pizza este foarte apreciată la mine în familie. 

Am avut o conservă de ton prin cămară si am zis sa fac o pizza. 

Dintr-un aluat am facut o focaccia în tava de 30*20 și o pizza în tava de cozonac. 

Pe blog am 4 rețete de pizza


Aluat:

-500 g faina

-350 ml apa calduta

 - o lingurita de drojdie uscata

-o lingurita de zahar

-2-3linguri ulei de măsline 

-un praf de sare 

 Se face o maia din 15 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar si o lingură de faina. Se lasă la activat 15 minute.

    În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua, apă călduță  și se frământă un aluat . La final se adaugă 2 linguri de ulei si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit minim 2 ore la loc călduț. 

După dospire luăm jumătate din aluat cu mâinile și il întindem în tavă (30*20).Mai punem puțin ulei. 


Presarăm rozmarin, cimbru, ienibahar,susan, piper și sare. 


Restul de aluatul il punem în altă tava. 
Punem 3 linguri de sos de roșii, o ceapa tăiata si o conservă de ton. 


Lasăm la dospit încă 20 de minute în tavă. 

Se coc la 200 de grade Celsius aproximativ o oră. 








Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI