Gogoși a la bunica

Știți cum e când mergeți la bunici ? Eu sțiu și poate mulți dintre dumneavoastră stiți.
Rețeta de azi este una preparată de bunica înainte să mergem la ea cu cumparaturile. Eu am apucat sa fac pozele înainte să gustăm. Vă asigur că sunt foarte bune .
Despre bunica v-am povestit și la rețeta de Tort Simplu și în alte rețete.
Mai multe rețete despre gogoși gasiți aici.

Bun acum înainte să vă scriu rețeta care este foarte simplă, accesibilă și foarte rapidă .Din acest aluat mai puteți face și ciurigi sau minciunele .
Se pot  servi cu zahăr pudră  sau dulceață sau sa le umplem cu o cremă de vanilie amestecată cu frișcă și glazura cu ciocolată .

Bunica a folosit o cană ce măsoară 250 ml .



Ingrediente:
-2 ouă
-o cană de lapte calduț
-o cană de zahăr
-2 plicuri de zahăr vanilat sau extract de vanilie sau esența de vanilie după gust 
-un praf de sare
-făină cât cuprinde( aproximativ 400-600 g)
-o lingurița de bicarbonat

Mod de preparare:
Amestecăm bine ouăle cu sarea, vanilia și zahărul cu un tel până s-a topit tot zahărul.Adăugăm bicarbonatul stins în lapte și amestecăm .
La final adăugăm făină până obținem un aluat ce se poate întinde.Se întinde o foaie pe masă și se decupează cu un pahar.
Le prăjim în ulei încins .Procedăm la fel cu tot aluatul.Le punem într-un bol sau castron acoperit cu șervețele de bucătărie. 



Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI