Islere

Din categoria retete de la matusa Susana astazi vin cu o reteta de familie modificata de-a lungul anilor.



O reteta foarte apreciata la mine in familie .

Va recomand sa o testati pentru sarbatorile Pascale.

Combinatia ideala nuca si ciocolata.O prajitura unde putem sa implicam si pe cei mici.





Aluatul se poate face din timp si sa se congeleze.La  nevoie il decongelam si il coacem in forme taiate cu paharul.


Ingrediente Aluat:

-300 grame faina
-100 grame nuci macinate
-100 grame zahăr pudră 
-3 gălbenușuri
-un pachet de unt sau margarina 
-un praf de sare
-o lingurita de bicarbonat stins
-un plic zahar vanilat
Crema de ciocolata :
-3 gălbenușuri
-4 lg lapte
-120 g zahar pudra 
-3 lg cacao
-200 g unt
decor :
-3 cuburi de ciocolata menaj
-4 linguri ulei 
Mod de preparare:
Aluat: Amestecam  faina cu untul, sarea, vanilia si zahărul pana obtinem consistenta de nisip. Adaugam treptat gălbenușurile, nuca si bicarbonatul. Amestecam până avem un aluat. Lasam la odihna in frigider minim 30 minute.
Se intinde foi. Se tau cu  paharul mic . 
Se pun în tava. Se coc la foc potrivit. 
Se lasa la rece.

Crema:Se amesteca pe baie de aburi toate ingredientele (fara unt) pana e ca o smântână mai groasa. Se lasa la rece. Se amesteca cu untul. Lipim tot cate 2 bucati din biscuiti.
Glazura:Topim ciocolata cu uleiul pe baie de aburi.
Glazuram biscuiti.
Sunt mai buni a doua zi.



Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI