Au apărut urzicile deci azi va prezint un piure de urzici cu lapte si usturoi .
Este o mâncare simplă,accesibilă și foare gustoasă .
Dacă sunteți fani spanac atunci o să vă placă și această rețetă.
Ingredientele sunt foarte puține și le găsim la îndemână.Eu am găsit urzicile în grădină.Dar se găsesc și in piață.
Urzicile sunt ideale pentru o cură de primavară, deoarece sunt detoxifiante și pline de vitamine. Ele sunt capabile să echilibreze sistemul de apărare al organismului și să elimine starea de anemie.
Sfat: puneti-va manusi de cauciuc inainte de a va atinge de urzici!! Pisca si lasa basici!
Ingrediente:
-350-500 grame urzici
-3-4 căței de usturoi sau după gust
-sare și piper după gust
-330-400 mililitri lapte
-2 linguri de ulei de floarea soarelui sau 50 grame de unt
-2 linguri de făină
Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul și alte impurități.
Le spălăm în mai multe ape .Eu le-am spălat în 6 ape.
Am pus o oala mare cu apa la fiert si am oparit urzicile 3 minute pe ceas.
Dupa oparire le-am trecut repede intr-o strecuratoare si le-am tinut 1 minut sub jet de apa rece.Le-am lasat la scurs vreo 10- 14 minute in strecuratoare.
Le tocăm cu un cuțit sau le trecem prin blender.
Punem uleiul la încins.Adăugăm făina și amestecam continuu până s-a gătit făina ,un minut .(Atenție. NU DORIM SĂ ARDEM FĂINA)
Adaugam usturoiul,laptele și amestecăm continuu până are consistență de sos(e mai grosuț).
Adăugăm urzicile,condimentele și mai gătim 3-5 minute.
Servim cu cârnăciori prăjiți,ou ochi sau chiftele.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu