Pizza rustică


 Rețeta de azi este una foarte simplă și cu ingrediente ce le avem mereu la îndemână.

Cand vrem sa mancam o pizza de casa darr sa nu aruncam nici resturile de friptură atunci rețeta de azi se poriveste perfect.

Eu am obtat pentru friptura rămasă, dar se poate pune orice carne sau salam sau șuncasau orice  topping dorim.

Se serveste cu Ketchup dulce sau picant sau sos de usturoi.

Blatul se topește în gură. 



Alte rețete de pizza gasiti aici( click pe pizza)

Ingrediente:

Aluat:

-400 grame făină

-2 ouă

- la nevoie 100 ml apă

-60 ml ulei

Topping

-360 grame carne de porc gatită

-2-3 ouă ( dar se pot omite)

-o ceapa rosie

-un ardei gras

- 50 grame măsline 

-200 grame cașcaval ras sau brânza de burduf

-putin piper(maxim 3 grame)


Mod de preparare :

Adăugam făină într-un bol. In mijlocul ei facem o gropita si adăugam uleiul, ouăle. Amestecam cu lingura de lemn sau o spatulă. Dupa ce nu mai putem folosi lingura o sa amestecam cu mâna pana avem un aluat ce se desprinde de pe mâini. La nevoie adăugam apa.



Punem pe blatul de lucru făină si peste aluatul. Îl întindem o foaie cât tava(eu am folosit tava de la aragaz).Se punebin tava tapetată cu hârtie de copt sau tapetată cu ulei. 





Adăugam toppingurile și o punem la cuptor.



Se coace la foc potrivit până se roșește pe fund.

Se lasa puțin la răcit acoperită cu un prosop de bucătărie curat. 




Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI