Ingredientele sunt destul de simple și la îndemâna oricui, veți obține o prăjitură de care vă veți îndrăgosti iremediabil.
Este o prăjitură de care vă veți îndrăgosti.
Ingrediente
foi:
-3ouă
-150 g zahăr pudră
-3 plicuri de zahar vanilat trecute prin blender
-1 praf de sare
-150 g făină de nucă de cocos, dacă nu aveți, puteți mixa fulgii pe care îi aveți sau să cumpărați pe cei mai mărunți
-180 g unt
- 7 g amoniac
-410 g făină
crema:
-5 ouă
230 g zahar
-zeama de la 2 lămâi mari și jumătate (150 ml)
-200 g unt
-un praf de sare
-300 ml frișcă lichidă
-un întăritor de frișca
Mod de preparare
Foi:
Se face un aluatul.
Se pune într-o folie și-l dăm la frigider pentru de 30 minute
Impărțim aluatul în 4 părți egale.Întindem foile între hârtii de copt cu dimensiunea de 30/40 fiecare foaie.
Coacem 7-9 minute la 180 de grade fiecare foaie sau până se rumenește ușor.
Crema:
Într-un bol termorezistent punem ouăle întregi, zahărul, sarea și punem pe bain marie. Mixăm până compoziția se spumeaza bine și lasă ușoare valuri la suprafață.
Adăugăm untul și zeama de lămâie și continuăm să mixăm până se îngroașă.
Dăm la rece pentru o oră sau până se răcește complet.
Mixăm ușor frișca până se leagă puțin. Adăugăm crema în frișcă și mai mixăm până prinde consistență de zăpadă mai moale.
Asamblare:Împărți crema în 4 părți egale și începem cu foaie și terminăm cu crema.
Optional. DECORAM CU COCOS....
Sursa:Chef Nicolaie Tomescu aici
Comentarii
Trimiteți un comentariu