Prajitură cu cocos și cremă de lămâie


Ingredientele sunt destul de simple și la îndemâna oricui, veți obține o prăjitură de care vă veți îndrăgosti iremediabil. 

Este  o prăjitură de care vă veți îndrăgosti. 



Ingrediente 

foi:

-3ouă

-150 g zahăr pudră

-3 plicuri de zahar vanilat trecute prin blender

-1 praf de sare

-150 g făină de nucă de cocos, dacă nu aveți, puteți mixa fulgii pe care îi aveți sau să cumpărați pe cei mai mărunți

-180 g unt 

- 7 g amoniac

-410 g făină 

crema:

-5 ouă

230 g zahar

-zeama de la 2 lămâi mari și jumătate  (150 ml)

-200 g unt 

-un praf de sare

-300 ml frișcă lichidă

-un întăritor de frișca 

Mod de preparare 

Foi:

Se face un aluatul. 

Se pune într-o folie și-l dăm la frigider pentru  de 30 minute

Impărțim aluatul în 4 părți egale.Întindem foile între hârtii de copt cu dimensiunea de 30/40 fiecare foaie.

Coacem 7-9 minute la 180 de grade fiecare foaie sau până se rumenește ușor. 

Crema:

Într-un bol termorezistent punem ouăle întregi, zahărul,  sarea și punem pe bain marie. Mixăm până compoziția se spumeaza bine și lasă ușoare valuri la suprafață.

Adăugăm  untul și zeama de lămâie și continuăm să mixăm până se îngroașă.

Dăm la rece pentru o oră sau până se răcește complet. 

Mixăm ușor frișca până se leagă puțin. Adăugăm crema în frișcă și mai mixăm până prinde consistență de zăpadă mai moale. 

Asamblare:Împărți crema în 4 părți egale și începem cu foaie și terminăm cu crema.

Optional. DECORAM CU COCOS.... 






 Sursa:Chef Nicolaie Tomescu aici





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI