Rețeta de astazi este o rețetă proprie pentru prajitura Tăvălită.
Este perfectă pentru iubitori de nucă de cocos.
Se apropie foarte bine de gustul prăjiturii din copilăria noastră.
Pe blog am 2 rețete pentru cine nu tine post. Rețetele sub poze.
Eu am folosit o cană de 250 ml.
Ingrediente:
Blat:
-150 grame zăhăr
-270 ml apă minerală
-100 ml ulei
-2 căni de făină
-un praf de sare
-un pliculet de praf de copt
-2 plicuri de zahăr vanilinant
Glazură:
-o cană de apă
-o cană de zahăr
-3-5 linguri de cacao
-125 grame de margarină
Decor:
- nucă de cocos sau nucă macinată sau fstic măcinat
Pentru blat: Combini într-un vas apa, sarea,uleiul, zahărul și zahărul vanilat. Amesteci pănâ se dizolvă zahărul.
Adaugi în ploaie făina amestecată cu praful de copt peste compoziție și omogenizezi bine ingredientele. Se pune în tava de 30*20 cm.
Încingi cuptorul la 175 de grade .Se coace 30-35 de minute, până se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcească.
Se taie pătrățele, romburi sau dreptunghiri.
Pentru glazură: Amestecăm zahărul cu apa, margarina și cacao. Punem pe foc, lăsăm până se topește zahărul apoi stingem focul și adăugăm 1 linguriță esență de rom. Lăsăm să se răcească puțin.
Trecem fiecare cubuleț prin glazură și apoi prin nucă de cocos.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu