Tocăniță de cartofi și soia de post

 Suntem la jumătatea Postului Sărbătorilor Pascale.

Dacă vreți o idee de mâncare rapidă, simplă și economică rețeta de astăzi este perfectă.



Eu am ales să o prepar cu soia. Dar dacă nu vă place soia o puteți omite.

Este o rețetă veche de familie și foarte gustoasă. 



Ingrediente :

-100 ml ulei

-2 cepe 

- un ardei gras sau 2 linguri pastă de ardei

-sare, piper, boia și vegeta după gust

-apă aproximativ un litru

-100 grame de soia cubulețe 

- aproximativ 10 cartofi mari sau mai mulți dupa preferință 

-pătrunjel verde dupa gust

Mod de preparare :

1.Curatam ceapa și cartofi de coajă si semințele de la ardei. Tocăm ceapa și ardeiul. Cartofi se tau bucatele potrivite si se țin în apă. 

2.Încingem uleiul, adăugăm ceapa tocată și o calim bine. Acum adăugăm ardeul și îl calim. Condimentam cu sare, piper și boia. Când sunt calitate adaugam apa și lăsăm până începem să fiarbă. 

3. Când este caldă apa adăugam cartofii și soia. Se lasă sa fiarbă la foc mic pana sunt fierți cartofii și cubulețele de soia. Adăugăm pătrunjelul tocat. Oprim focul si servim.




Vă aștept în grupul Ready?Cucinare unde postez zi de zi ideei (găsiți link în bara laterală din stânga) 

Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI