Cartofi wedges

 Cartofii wedges sunt crocanți la exterior și pufoși în interior. Este o rețetă simplă și foarte ușor de realizat. 

Făcuți astfel, cartofii pot fi atât garnitură, cât și gustare. Pot fi mâncați simpli, cu brânză, parmezan, carne sau diferite sosuri.


Ingrediente:

-8 cartofi noi  sau vechi medii

-2-3 linguri ulei

                              - 1 lingură usturoi pudră

-1 lingură boia de ardei (dulce sau iute, după gust)

-sare

-piper

-opțional piper cu usturoi



Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coajă(daca sunt noi) sau fara coajă până intra furculița în ei.



Se tapetează o tava cu hartie de copt.

Se așează cartofii. Se pune uleiul si apoi condimentele. Se amestecă bine.




Se coc în cuptorul preîncălzit, la 200 grade.

Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.






Așa obții cei mai buni cartofi wedges de casă, la cuptor. Desigur, îi poți prăji și în ulei, dacă preferi așa.

 Poți să-i mănânci simpli, cu salată sau salată de varzăsau cu sos de usturoi, cu ketchup, muștar.

Eu i-am servit alături de salată, ketchup si carne de la garnița.

Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI