Ciorbă de miel

 O rețetă învățată de la mama. 

Este ' ciorbă ce se face de regula la Paște si este ciorba din prima zi. 

Este de sezon si foarte gustoasă. 

Nu prea am apucat să fac multe poze. 



Ingrediente:

- carne de miel (cap și gât) 

-3 morcovi 

-1/2 țelină mare

-3 linguri orez

-un gălbenuș

-450 grame smântână 

-sare si piper

-o legatura pătrunjel 


Spalam bine carnea de miel si o punem la fiert în apa.

Intre timp curățam legumele si il taiem bucatele.

Cand apa a dat in clocot, spumam si adaugam legumele tăiate . Punem si sare si lasam sa fiarba la foc mic, spumind din cand in cand pana cand carnea este fiarta. 

Scoatem carnea si o lasam sa se raceasca. O curatam de pe oase si o punem inapoi in ciorba.

Adaugam orezul. Lasam sa fiarba si condimentam cu piper si sare daca e nevoie. 

Dregem ciorba cu gălbenușul amestecat cu smantana la care aduagam putin cate putin din ciorba fierbinte si apoi rasturnam amestecul in oala. Adăugăm pătrunjel si servim cu tarhon din oțet. 




Poftă bună! 




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI