Drobul de miel este un preparat tradițional de Paște.
Este o mâncare simplă și accesibilă dar si pentru ca este una dintre mancarurile pe care mi le amintesc din copilarie, drobul de miel facut de mama sau bunica , inconfundabil ca si gust.
Ingrediente:
maruntaieile de la un miel (plamani, rinichi, ficat, inima)
– un prapure de la miel
– o legatura mare de usturoi verde
– 4 oua crude
– 6 oua fierte tare
– sare, piper, condimente speciale pentru drob de miel
– o ceapa mare mare, sau 2 mai mici
– 5-6 catei de usturoi
– o legatura de patrunjel
-2 linguri untura
– o lingura de untura pentru uns tava
Se fierb organele , apoi se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat carne . La fel si verdeatasi ceapa ( se da prin masina de tocat).
Ouale fierte se taie bucatele mici. Se amesteca toate, se adauga ouale crude si se condimenteaza.
Se unge o tavă cu o lingura untura, se pune „prapurele”.
Se adauga compozitia, se acopera frumos. Se coace pentru aproximativ o ora la cuptor.).
Comentarii
Trimiteți un comentariu