Drob de miel

 Drobul de miel este un preparat tradițional de Paște.

Este o mâncare simplă și accesibilă dar si pentru ca este una dintre mancarurile pe care mi le amintesc din copilarie, drobul de miel facut de mama sau bunica , inconfundabil ca si gust. 

Ingrediente:

maruntaieile de la un miel (plamani, rinichi, ficat, inima) 

– un prapure de la miel

– o legatura mare de usturoi verde

– 4 oua crude

– 6 oua fierte tare

– sare, piper, condimente speciale pentru drob de miel

– o ceapa mare mare, sau 2 mai mici

– 5-6 catei de usturoi

– o legatura de patrunjel

-2 linguri untura

– o lingura de untura pentru uns tava

Se fierb organele , apoi se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat carne . La fel si verdeatasi ceapa ( se da prin masina de tocat).

Ouale fierte se taie bucatele mici. Se amesteca toate, se adauga ouale crude si se condimenteaza.


Se unge o tavă cu o lingura untura, se pune „prapurele”. 

Se adauga compozitia, se acopera frumos. Se coace pentru aproximativ o ora la cuptor.).








Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI