Friputura de miel

Felul principal pe orice masă in perioada aceasta.



Va las si rețeta mea de friptură suculenta si ce nu are gust de miel. Pentru acest lucru am folosit rozmarinul. Nu prea sunt fan miel insa friptura aceasta imi place si mie foarte mult și Drobul de miel.

Ingrediente:

-pulpă de miel

-coaste de miel

-muschi de miel

-usturoi verde si catei de usturoi 

-pătrunjel 

Pentru marinat:

-150 ml vin alb

-50 ml ulei

-sare, piper, boia după gust

-puțin usturoi granulat

-rozmarin dupa gust (eu pun mai mult)

Pentru salată:

  - frunze de salată

-puțin oțet

-sare si piper

-puțin zahăr 

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele pentru marinada si trecem carnea prin ea.



O punem intr-un bol și o acoperim cu capac. O lasăm la frigider pana a doua zi.

Ungem o tava cu 2 linguri de untura si punem amestecul din bol.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptor aproximativ 2 ore.

Aprope de final adaugam usturoiul si pătrunjelul si o mai lasam fără folie in cuptor pana este gătită carnea.








Salata:

Spălăm salata, o lasam sa se usuce și o amestecăm cu oțet, sare, piper si putin zahăr.







Poftă bună!

Aștept in comentarii retetele dumneavoastră de friptură si va doresc Sărbători Pascale fericite! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI