Înghețată Dalgona

  Pentru iubitoari de cafea, biscuiți si înghețata rețeta de azi este perfectă. 

Se anunță zile călduroase si e perfect pentru o înghețată. 

Rețeta de azi este una simplă si perfectă pentru zilele cand poftim la o înghețată. 


Ingrediente:


pt cafeaua dalgona :

- 2 lg cafea instant                     

- 2 lg apa fierbinte                  

- 2 lg zahar                

  pt frisca :                         

-250 ml frisca lichida

-80 gr zahar pudra vanilat 

-1 plic intaritor de frisca

 opționale :                          

- 2 ml esență rom               

- 3 plicuri zahar vanilnant     

- esență de vanilie              

- cocos după gust                 

 - biscuiți                                

pas 1: Batem bine ingredientele pentru cafeaua dalgona pana e o spuma ce nu cade de pe palete.                           

  pas 2: Batem ingredientele pentru frisca si adăugăm și vanilia pana e o spuma tare.

 pas 3: Amestecam cu o spatula cafeaua și frișcă. Adăugăm cocosul și esența de rom și mai amestecam puțin.           

  pas 4: În caserolă adăugăm un strat de biscuiți la bază, adaugam compozitia de la pasul 3 si mai adăugăm un strat de biscuiți. pas 5: Se pune capacul pe caserolă și lăsăm la congelator minim 4 ore. 

          Rezistă în congelator cam o săptămână.      




                             Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI