Lasagna

 Din categoria rețete internaționale astazi va prezint varianta mea de Lasagna.

Lasagna se prepara in Italia la mesele de duminică.

Iar rețeta diferă de la o zona la alta.

Eu ador Lasagna exact ca Garfield(motanul din desenele animate).



Pentru o tava de 30*20 cm din sticla avem nevoie de:

-foi de Lasagna (ca recomand cele de la Barilla) sau le putem face în casă

-felii de brânză topită 

-250 grame salam sau șuncă 

-250 grame parmezan sau cașcaval 

-ouă fierte opțional 

Sosul bechamel:

-50 gr unt sau ulei 

-2 linguri de făină 

-600 ml lapte sau apa

-sare și piper după gust 



Sosul bolognese:

-500 grame carne tocată 

-o cana de apă 

-2 cani de bulion 

-sare și piper după gust 

-o ceapă mai mare

-2-3 morcovi 

-2 linguri ulei 



Mod de preparare:

Începem cu sosul bolognese:

Curățăm legumele si le tocam marunt sau le radem. 

Încingem uleiul. Când este incins adăugam carnea si legumele si le calim foarte bine. Stingem cu apă și bulion  si lăsăm să fiarba la foc mic aproximativ o ora. Trebuie sa fie mai lichid. 






Separat facem sosul bechamel care trebuie făcut înainte de a monta lasagna :

Se topește untul, apoi se adauga treptat faina, ca sa nu faca cocoloase, o lăsăm sa se gătească amestecand continuu.

 Se adaugă apoi laptele, amestecând continuu. Se condimenteaza cu sare și piper. Se tine pe foc cca 5 min, pana se ingroasa ca o budincă. 




Asamblare lasagna:

Punem în tavă un strat de sos bechamel apoi unul de sos bolognese apoi foile de lasagna. 

Peste foi adăugăm pe rand sos bechamel, sos bolognese, cașcaval si salam. Repetam procedeul până se termina sosul bolognese, cașcavalul si salamul. Ultimul strat trebuie sa fie foi apoi sos bechamel si peste felii de brânză topită. 













Se pune în cuptor la foc mediu aproximativ o oră. 




Poftă bună! 

Bonus Foi de Lasagna făcute în casă:

Pentru o foaie avem nevoie de 1 ou si 100 grame făină si puțină sare. 

Se amestecă bine toate si apoi se întinde. 


 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI