Panna Cotta

 Panna Cotta esse o budincă de origine italiană. Se prepară din doar 5 ingrediente și în cateva minute.

Este răcoroasa si perfectă pentru această perioadă.

Pozele sunt puțin mai vechi. Va rog sa ma scuzați pentru ele. 

Mulțumesc mult pentru rețeta gasita in caietul doamnei Dana Balmoş. 

Va recomand sa o testati. Este răcoroasă, aromată si o rețetă super simplă și accesibilă. 



Ingrediente:

-1 l lapte

-1/2 l frișcă

-50 g zahăr

-2 plicuri gelatină

-apă pentru hidratat gelatina

Mod de preparare :

Se pun la fiert laptele, frișca și zaharul. Se amestecă bine si se lasă sa de-a 2-3 clocote.

Se pune 10 minute la rece.

Între timp se hidratează gelatină conform instrucțiunilor de pe plic.

Se amestecă cele 2 compoziții cu ajutorul unui tel.

Se pune in cupe, pahare.

Se pune la frigider pentru cateva ore.

Optional se pune un jeleu din căpșuni.

Spalam căpșunile si le amestecam cu putin zahar, le punem pe foc, se lasa cateva minute apoi se i-a de pe foc si se pasează cu un blender. Se strecoară si se pune peste budinca puțin închegată.



Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI