Sarmale ca la bunica

 Sarmalutele sunt favoritele mele,si buni Maria stie ca ale ei sunt foarte foarte bune.

Asa ca bunica le face destul de des chiar si la Sarbatori si de fiecare data sunt cele mai bune.



Reteta de azi este foarte simpla si accesibila.Si este pregatita de buni Maria de aici si denumirea de Sarmale ca la bunica. 

Eu doar am pozat. 


Ingrediente :

-frunze de varza

Umplutura:

-2 cepe medi

-o cana de orez

-350-450 grame de carne tocata 

-sare, vegeta si piper dupa gust


-2 ardei kapia

Alte ingrediente :

-apa fierbinte  

-300 ml bulion

-mușchiulet de porc

-gușă de porc afumata

Se desfac frunzele de pe varza. Se curata frunzele de nervurile mai tari dinspre cotor. Se gusta si daca varza este foarte sarata se pun frunzele in apa rece pana veti avea nevoie de ele. De asemenea vedeti daca varza are gust intens de cimbru si marar, daca e bine murata, iar frunzele sunt pliabile, ca sa fie usor de lucrat cu ele.

Punem uleiul la încins. Se adauga  ceapa si se caleste totul la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand, pana ceapa se inmoaie.Se adauga putina pasta de ardei sau ardei si se mai calesc putin. Stingem focul. 

Adaugam  carnea tocata, orezul . Condimentam cu sare, vegeta si piper.

Formati sarmalele in foile de varza.

In oala punem pe fund cozi de marar. Peste punem sarmalele formate in straturi. Se pot adauga bucati de gusa afumata sau muschiulet pe alocuri. Adaugam  bulionul si apa fierbinte cat sa acopere sarmalele. 

Se pun la foc mic la fiert. Din cand in cand se misca oala. 





Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI