Supa cu taietei

Pentru pranzul de duminica o supa cu taietei este bine venita. Fie cu carne de pui sau gaina sau chiar spinare de porc este foarte buna. 

Pentru supa:

-carne de  pui (sau gaina sau se poate folosi spinare  de porc afumata si scoasa din untura)

-3 morcovi

-o radacina patrunjel

-1/4 telina mare

-1 ceapa mica

-sare si piper dupa gust

-taietei de casă Făcuți înainte sau din comert

-patrunjel verde

Se spala carnea de pui bine,(de porc o punem la fiert) se pune la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba se scoate spuma cu o spumiera  sa iasa supa limpede si frumoasa .

Lasam sa fiarba si cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele taiate(ceapa intreaga) si se fierb.

Cand carnea este fiarta se scoate, se scot si legumele (ceapa se arunca) se taie bucati sau rondele   si se pun inapoi in supa.

Separat se fierb taiteii, se scurg si se adauga in supa. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se serveste cu patrunjel verde tocat, deasupra.



Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI