Tarhon la borcan

 Aveți tarhon in grădină? Dacă da atunci azi punem tarhon pentru iarna. 


Am învățat sa il pun de la mătușa Susana și stă foarte bine câțiva ani. 


(așa arată tufa mea de tarhon) 

Este perfect la ciorbe pentru a le da o aroma mai plăcută. 

Ingrediente:

-tarhon (5 legaturi mici pentru un borcan de 800 ml)

-oțet de 9 grade pentru murături 


Spălăm crenguțele de tarhon și rupem frunzulițele, lăsăm să se scurgă de apă.Le tăiem. 

Așezăm tarhonul în borcane, nu trebuie să tasăm foarte tare frunzele, este nevoie de loc pentru scurgerea oțetului printre frunze.

În final turnăm oțet rece peste tarhon până când se umple borcanul până sus de tot.


Punem un celofan sau o folie subțire de plastic peste gura borcanului și strângem capacul cu putere. 

Se păstrează ani de zile la frigider chiar și după deschiderea borcanului. 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI