Tocăniță de slănină

Rețeta de azi este una simplă si mai puțin cunoscută.

Este o mâncare simplă și foarte ușor de realizat cu doar câteva ingrediente.

Ingredientul de baza este slănina.

Alte retete de tocanita gasiti aici.

Un mic pont nu prajim slănină de tot doar puțin. 

Si nu se adaugă bulion la ea. O sa strice gustul.

  • 1

Ingrediente:

- 6 bucati de slănină pt 6 porții

-o ceapă
-14 cartofi mici am avut eu
-sare și piper după gust
-apa cam 1, 5 litri
                                                    -1 lingura cu varf de făină
                                                    -o cana(250 ml ) de lapte
                                                    -pătrunjel verde


Prajim  bucatile de slănină  putin si ceapa deodată.

 Se adaugă apa. 

Se lasa sa se incalzeasca apa. Se pun cartofi. Se fierb bine. Daca puneți mai multi cartofi renuntati la îngrosala. Pentru ingrosala o lingura cu varf faina amestecata cu o cana de lapte si adăugăm puțin din tocana. Se amestecă bine. Lasam sa de-a 2-3 clocote. Adaugam pătrunjel verde tocat .






 Servim cu murături daca mai avem si pâine sau mămăligă.

Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI