Blat de tort simplu

 Daca pana acuma am facut multe torturi cu blaturi cu cacao a venit vremea si blatului simplu.


Alte retete de tort găsiți aici

Rețeta este foarte simplă si foarte veche.

Se retine foarte simplu. Cate oua atatea linguri de zahar si făină folosim.

Acest tort l-am făcut pentru ziua mmei mele Ancuța. La mulţi ani, mami! 

Ingrediente(tava de 28 cm):

-12 oua

-12 linguri zahar

-1 praf de copt

- 2 plicuri zahar vanilnat

-un praf de sare

12 linguri faina alba de grau

Se separa ouale. Albușurile se bat cu sarea pana au făcut bule. Adaugam vanilia si jumatate din cantitatea de zahar treptat. Batem pana avem o bezea tare si lucioasa. Gălbenușurile se bat cu restul de zahar pana s-a topit zaharul si are consistenta de o alifie.

Peste galbenusuri adaugam putina bezea si amestecam cu miscari de jos in sus. Apoi adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri.  Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt. 

Adaugam amestecul  treptat peste ouale amestecate. 

Amestecam cu miscari de jos în sus  cu o spatula sau o lingura de lemn. 






Se pune in tava tapetata. Se coace la foc potrivit până trece testul scobitori. 



Se taie in 2-3 se însiropeaza si se umple cu crema de la Doboș







 


Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI