CONOPIDĂ GRATINATĂ

 Conopida nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. 

Este o rețetă simplă și foarte ușor de realizat. 

Ingrediente:



-  600-700 gr conopidă 

-200gr smântână de 20%grăsime

- 300gr cașcaval

-4 ou

-sare și piper

-150 gr de unt

-puțin pesmet. 

 Se spală conopida și se desface în buchețele mai mici care se opăresc 3 -4 minute în apă clocotită puțin sărată. Se lasă la scurs. Cașcavalul se rade pe răzătoarea cu găuri mari. 

Smântâna se amestecă cu ouale bătute , piper și sare . Se unge o formă de sticlă sau tavă cu unt,se presară cu pesmet și apoi se pun buchețele de conopidă pe toată suprafața .  

Se amestecă cascavalul amestecat cu smântâna . 

Se toarnă amestecul peste conopidă,  și se dă la cuptor până se rumenește frumos. Se servește fierbinte simpla sau alaturi de aripioare sau pește. 



Aripioare picante

   Se condimentează aripioarele cu sare, piper, paprika iute sau chili si ulei. Se coc in cuptor pana intra furculita in ele .

Se pot face si cu paprika dulce 

     Pofta bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI