Infiene cu frisca este o reteta luata de pe un grup de prajituri. Sunt un desert simplu, racoros si usor de preparat.
Ingrediente si mod de preparare pentru 25 bucati:
Pentru biscuiti:
-5 oua
-125 g faina
- 100 g zahar ( 25 g faina,20g zahar la 1 ou )
-15 ml rom sau zeama de lamaie
Pentru frisca:
-500 g frisca
50 g zahar sauzahar vanilat
- esenta de lamaie sau portocale
Se tapeteaza 2 tavi cu unt solid si faina.Pe tapetul din tava cu ajutorul unui pahar (de apa) se marcheaza rondele, cu distanta 2 cm intre ele. Intr-un bol de 2-3 litri se pregateste compozitia ca pentru oricare pandispan. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamaie , se bat in continuare , pana cand se intereste din nou ca o zapada.Dupa acccea se adauga galbenusurile si se bat cu telul de 4-5 ori si se pune toata faina amestecand usor cu telul numai prin rasturnare de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o punga la care taiem varful cam 1 cm si se umple rotocoalele trasate cam de 1- 1 ½ cm grosime.Se coc la foc mijlociu 15-20 minute. Dup ace se coc se scot din tava si se aseaza unele linga altele , pe baza lor pe un platou , jumatate de cantitate .
Se face un sirop din:
-200 ml apa
-50 g zahar
Și cu o lingurita se insiropeza baza rondelelor . Frisca se bate spuma cu 50 g zahar amestecat cu 2 plicuri de intaritor de frisca ( Frisca trebuie sa fie bine racita si foarte proaspata ) si esenta.
Punem frisca intr-un pos cu dui stea si spritam pe jumatate din coji.Asezam capacele. Apoi am glazurat cu glazura de ciocolata :
-Fierbem 100 ml frisca cu
-o lingra de unt
-200 g ciocolata amaruie (50%)
Am amestecat pana sa topit ciocolata , am frecat in continuare fara foc pana sa racit la temperatura “degetului “ 36-40 grade si cu o lingura am turnat peste capace . Se da la rece pentru 1-2 ore sau pana sunt servite.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu