Indiene cu frisca

 Infiene cu frisca este o reteta luata de pe un grup de prajituri. Sunt un desert simplu, racoros si usor de preparat.



Ingrediente si mod de preparare pentru 25 bucati:

Pentru biscuiti:

-5 oua

-125  g faina 

- 100 g zahar ( 25 g faina,20g zahar la 1 ou )

-15 ml rom sau zeama de lamaie 

Pentru frisca:

-500 g frisca

50 g zahar sauzahar vanilat 

- esenta de lamaie sau portocale  

Se tapeteaza 2 tavi cu unt solid si faina.Pe tapetul din tava cu ajutorul unui pahar (de apa) se marcheaza rondele, cu distanta 2 cm intre ele. Intr-un bol de 2-3 litri se pregateste compozitia ca pentru oricare pandispan. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamaie , se bat in continuare , pana cand se intereste din nou ca o zapada.Dupa acccea se adauga galbenusurile si se bat cu telul de 4-5 ori si se pune toata faina amestecand usor cu telul numai prin rasturnare de jos in sus.

 Se toarna compozitia intr-o punga la care taiem varful cam 1 cm si se umple rotocoalele trasate cam de 1- 1 ½ cm grosime.Se coc la foc mijlociu 15-20 minute. Dup ace se coc se scot din tava si se aseaza unele linga altele , pe baza lor pe un platou , jumatate de cantitate . 

Se face un sirop din: 

-200 ml apa 

-50 g zahar

 Și cu o lingurita se insiropeza baza rondelelor . Frisca se bate spuma cu 50 g zahar amestecat cu 2 plicuri de intaritor de frisca ( Frisca trebuie sa fie bine racita si foarte proaspata ) si esenta.

Punem frisca intr-un pos cu dui stea si spritam  pe jumatate din coji.Asezam capacele. Apoi am glazurat cu glazura de ciocolata :

-Fierbem 100 ml frisca cu 

-o lingra de unt 

-200 g ciocolata amaruie (50%) 

Am amestecat pana sa topit ciocolata , am frecat in continuare fara foc pana sa racit la temperatura “degetului “ 36-40 grade si cu o lingura am turnat peste capace . Se da la rece pentru 1-2 ore sau pana sunt servite.




Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI