Mamaliga cu branza

 O reteta simplă și perfectă cu un gust placut si cu multe amintiri din vacante. 

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. 



Ingrediente:

- 1 l apa

-1 linguriță sare

- 200 g faina de malai

- 400 g branza de burduf sau cascaval ras

 - 4-5 felii de slanina


Se pune la fiert intr-o oala apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si seamesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca.


Intre timp se taie slanina felii si se cresteaza. Se pune intr-o tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mic pana devine tanslucida si devine crocanta.


Se ia un vas de yena(daca nu o bagam la cuptor luam un bol) si se unge cu untura lasata de slanina. Se intinde cu o lingura data prin untura de la slanina un strat de mamaliga, se pun bucatele de slănină, apoi jumatate din cantitatea de branza, iar un strat de mamaliga, unul de slănină apoi deasupra branza. Se serveste sau mai putem continua cu gatitul. 

Se acopera vasul si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute. Cu 10 minute inainte, se indeparteaza capacul si se lasa sa se rumeneasca deasupra. Sau se poate pune in cuptorul cu microunde





Se poata servi cu salată, murături sau smântână sau simplă. 
Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI