Cartofi prajiti

Cartofi prajiti sau cartofi pai sunt una dintre retetele ce mi-a marcat copilaria.Imi amistesc de zilele cand mergeam la bunica Maria simancam cartofi prajiti cu castraveti,ochiuri de oua sau carne din borcan.Sunt o garnitura perfecta langa fripturi sau gratare. 

Daca tineti post folositi ulei pentru prajit.

Ingrediente:

-cartofi

-grasime(ulei, untura)

-sare dupa gust  

Se curata cartofi de coaja si se pun intr-un vas cu apa rece. 

Se infierbanta grasimea, cartofii se taie in lungimein bucati potrivite si se pun la stors intr-o strecuratoare(sita). Se prajesc la foc mare.

Se scot cu o spumiera su se dau cu sare si se lasa sa se raceasca.

Se servesc langa fripturi, carne din bocan, simpli ,cu salate sau gratare.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI