Ciorbă de ardei umpluți

 O rețetă simplă și foarte ușor de realizat. Cu un gust al copilariei și a verilor călduroase. Ce poate fi mai bun vara când ardei sunt la mama lor acasă. 

Este o ciorbă foarte buna si foarte apreciata de toata lumea. 

În zonă Bistriței este numită zamă de ardei umpluți. 

Alte rețete pentru ciorbe și supe se afla pe blog. 



Ingrediente:

-500 g carne tocata 

-1 ceasca de orez

-1 ou

- 10 ardei pentru umplut

-3, 5l apa

-200 ml bulion

-400 grame smântână 

-2 linguri faina

-1 ceapa

-sare

-piper

-ulei

1.Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.

2.Curatam  ceapa, o taiem marunt. Punem ceapa la calit, apoi o lasam sa se caleasca usor si la final adaugam orezul, sare dupa gust si putin piper.

3.Amestecam bine apoi luam vasul de pe foc, adaugam carnea, oul si amestecam bine.Cu aceasta compozitie umplem ardeii.

4.Intr-o oala se punem 3,4 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ 35 de minute.

5.Ne apucam sa facem un rântaș . Intr-o tigaie punem putin ulei iar dupa ce s-a incalzit adaugam faina si lasam sa se “prajesca” putin, apoi adaugam bulionul si 2 cani de apa fiarta și smântână .Lasam sa fiarba putin, apoi adaugam compozitia in oala peste ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 minute. Adăugăm pătrunjel și servim. 





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI