Dulceata de coacaze negre

 Dulceata de coacaze negre este una foarte bună si perfectă pe pâine sau în clătite. 

Eu am 2 tufe în grădină și o preparam în fiecare an când sunt coapte foarte bine. 



Ingrediente:

-4 kg coacaze negre

-2 kg zahare

-500 ml apa

Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita.Dupa ce ne asiguram ca sunrt scurse bine, le punem intr-un vas si presaram zaharul.

Se lasa de azi pe mâine și mai amestecam din când în când.

A 2-a zi se blenduiesc. Se pune în oala cu apa și se lasă la fiert pana scade siropul la jumătate și are consistenta dorita.

Se pune în borcane. Se pun în paturi pana se răcesc bine apoi se depozitează în cămară.



 Eu am obținut 8 borcane de 400 grame. 

Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI