Ketchup de casa

O reteta simplă și accesibila pentru oricine. Este învățată de la matusa Susana și noua nu ne lipsește din cămară. 

Aceasta varianta este picantă și este favorita familie. 



Ingrediente:

 - 12 ardei Kapia

-12 gogosari

-12 ardei iuti

-2 cepe

-200 g zahar

-o cescuta de otet

-4 foi dafin

-1/2 l bulion

-sare și piper după gust.

Se spală ardei. 

Se curăță ardei de semințe și nervi. Se toaca prin mașina de carne. Ceapa curăță de coji și toaca și ea.

Se pun într-o cratiță cu fund dublu împreună cu restul ingredientele. Se amesteca din când în când. Se lasă pe foc pana se îngroașă.Daca îl vrem mai fin îl dam prin blender. Se pune in borcane.Se dau la duns 30 de minute.Se pune in borcane și se acoperă cu haine pana a doua zi. 



Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI