SPAGHETTI AGLIO OLIO E PEPERONCINO

 Spaghetti aglio olio e peperoncino este o rețetă din bucataria Italiei unde pastele sunt vedeta.

Este o mâncare ieftină simplă și foarte rapidă ce se prepară în maxim 20 minute.

Ingredientele sunt super puține: spaghetti, apa, usturoi, ulei de măsline, fulgi de chili, sare și piper.

Eu am folosit spaghetti integrale dar sunt bune și cele simple.



Pentru 5 porții avem nevoie de:

-500 g spaghetti

-5 l apa

-sare și piper după gust

-4-5 linguri ulei de măsline

- 3 catei de usturoi

-2-3 lingurite de fulgi de chili sau 2 ardei iuți

-parmesan pentru servit opțional

Mod de preparare:

Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj.

Punem intr-o tigaie uleiul si usturoiul tăiat sau trecut prin presă. 

Cand usturoiul este aproape rumenit, adaugam ardeiul iute taiat felii sau fulgi de chili, stingem focul. Apoi adaugam pastele, peste care punem puțin piper și la nevoie sare. 

Amestecam  foarte bine și pastele sunt gata.




Servim cu parmesan sau simple.

Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI