Ardei umpluți cu varză pentru iarnă

     Din categoria murături nu trebuie să lipsească ardei umpluți cu varză. Aceasta este rețeta bunicii Maria.

Rețeta este foarte veche și foarte ușor de realizat cu puține ingrediente și va recomand sa cumpărați ardei și varza de la piață de la buniciile din piață sau de lângă strada. 

Sarea trebuie să fie neiodata, și pentru muraturi. În varză se mai pot rade și câțiva morcovi. 
Eu am pus 2 borcane de 2 l și un borcan de 5 litri

    Ingrediente:

- 2-2.5 kg varză

- 20-25 ardei

- frunze de țelină pentru fiecare borcan

- crenguțe de cimbru și mărar pentru fiecare borcan

- 2 bucăți hrean la un borcan

- sare pentru varză

- o lingură sare pentru fiecare litru al borcanului

- apă

    Mod de preparare:

Varza se taie joulienne sau se poate da pe razatoare. Varza se freaca cu sare(sare punem ca la salata de varza) si se lasa deoparte.Se stoarce varza de zeama lasata si se adauga morcovul ras, piperul boabe și boabele de muștar  și se amestecă bine.

Ardeii se decupeaza, se curata cotorul si nervurile interioare, se spala bine. 

Se umplu cu amestecul de varza si se aseaza in borcane sau bidoane.

 La fund se aseaza frunza de telina, mărarul, cimbrul și bucati de hrean.

Se pune apa in butoi-bidon, ca sa completeze, apoi se rastoarna. Se masoara si la fiecare 1 l de apa, se pune 1 lingura de sare de muraturi.

Se amesteca apa cu sarea pana se dizolva, apoi se toarna peste ardei. 




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI