O reteta simplă și accesibila. Se prepară foarte simplu și ingredientele sunt simple și accesibile.
Ingrediente:
-8 aripioare
-1 ou
-150 ml lapte
-250 g faina
-2-3 lingurite chili pudra
-1/2 lingurita +1 lingurita usturoi granulat
-1 lingurita vegeta
-1 1/2 lingurite sare
-2 lingurite de piper
Aripioarele se taie in 3, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta, 1 linguriță de piper si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider 2ore sau la congelator 30minute.
Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si se lasa sa se racoresca un pic într-o sita.
Intr-un bol bateti oul,apoi adaugati laptele si amestecați bine.
In alt bol amestecati faina cu restul ingredientelor solide.
Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de ou si iar prin amestecul de faina.
Se prăjesc în ulei bine încins sau se pun pe hârtie de copt la cuptor.
Servim după câteva minute.
Alte rețete cu aripioare de pui găsiți aici.
Poftă bună!
Cel mai tare bucatar!!
RăspundețiȘtergereMulțumesc! 🤗
Ștergere