Pentru ca aveam poftă de o friptura cu sos de ceapa și cu gândul la iarna cină noastă a fost una clasic atunci când tăiem porcul iarna.
Ingrediente:
- 500 g pulpa de porc(sau cane de la garnița)
-2 cepe potrivite
-2 lingurite pasta de ardei
-sare și piper după gust
-50 ml ulei sau untura de porc
apa
-un pahar de bulion
-2-3 catei de usturoi trecuti prin presă
Se taie carnea Cubulete dacă folosim proaspătă, dacă o folosim de la garnița o lasam așa.
Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga carnea si se lasa pana ceapă devine sticloasa, avand grija sa nu se arda si se albeste carnea. Se toarnă pasta, bulionul, apa incalzita in prealabil peste carne atat cat sa o acopere. Se mai adauga sare și piper dupa gust, si se lasa sa dea in clocot, dupa care se face focul mic, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc incet. In timpul fierberii, se mai completeaza cu apa fierbinte la nevoie . Se lasa pe foc pana cand carnea este bine fiarta iar ceapa se transforma in pasta.
Oprim focul și adăugăm usturoiul și boiaua.
Servim cu salata sau murături și pâine sau mamaliga.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu